Resum 2020: Td1 Senderisme (BC)


 
 

Anem amb la tercera entrega i última entrega pel que fa al resum 2020.

Just al novembre vaig acabar el bloc comú del td1 i ha estat molt xulo, no podria estar més content. He après moltes coses! L’escola està molt bé, i els tutors també es nota que gaudeixen la seva feina, i això és d’agrair.

Ara ens trobem a l’espera fins a la setmana que ve, que tornem de nou amb els estudis, amb aquest com el bloc específic. Haurem de veure com va tot des d’aquí, perquè volen endurir les mesures, i no sabem com quedaran al final les classes.

CURSOS DE TÈCNIC DE MUNTANYA: Baixa quantitat d’oferta

Després de la motivació que em va donar el fet de superar les proves en el temps que més o menys calculava que ho faria, va començar a anar tot rodat.

Ja havia estat mirant escoles on realitzar el curs, quan estava mirant dates per a les proves d’accés que vaig fer el gener passat. Però la veritat és que l’oferta és limitada.

Et trobes que aquí a Catalunya, hi ha 5 escoles públiques (de les quals costa trobar informació). I a part d’aquestes, 3 o 4 privades.

Al reduir-se l’oferta d’escoles, representa que invertir recursos a millorar per captar clients no els i és realment un problema. I la manca d’informació o d’interès per informar l’alumne doncs es redueix al mínim, i a l’haver-hi poca info, doncs costa trobar-ne.

Per ficar un exemple i perquè pugueu fer-vos una idea del que estic parlant: jo, vivint a Barcelona, el que vaig està buscant info va ser d’escoles properes a BCN, en aquest cas eren el CAR de Sant Cugat (pública) i l’Escola Pia de Sarrià (privada).

L’escola Pia, té tot ben posat a la web, no costa res trobar informació de tots els cursos que tenen. Tot molt visual. En canvi el CAR, la seva web és com mal de cap. Has de picar enllaç rere enllaç fins que si tens sort set descarrega un PowerPoint molt poc intuïtiu que sembla que hagi fet un nen de cinc anys…

Al final em vaig apuntar a l’Escola Pia, a BCN, que encara que fos una escola privada, el seu pla d’estudis que incloïa amb una estada a unes instal·lacions a Pont de Suert per fer pràctiques, eren un bon incentiu.

També em vaig decantar per ella per la proximitat d’aquesta al domicili, però la veritat és que sembla que la resta d’escoles, pel simple fet de ser públiques, no tinguin cap intenció de fer publicitat dels seus cursos.

Fet pel qual, l’oferta d’un alumne que entra en aquest món de nou, es redueix a les que treballen per a ser conegudes.

NOTA: notareu que parlar d’aquest tema és una cosa que realment em molesta. Però és que la feina mal feta quan no costa res fer-ho bé, realment em toca la moral, però tampoc i puc fer res, simplement no ho entenc.

Transcurs del curs i coses que he après

El bloc comú del TD1 d’excursionisme es comparteix en la formació de diversos tècnics esportius. Es toquen temes generals que són aptes per totes aquestes branques, com són eines d’aprenentatge i comunicació, primers auxilis, legislació, entre d’altres.

El curs ha transcorregut amb relativa normalitat. Tret d’una setmana que vaig haver d’estar aïllat per ser contacte d’un positiu, es van poder fer presencialment totes les classes del curs (menys legislació esportiva, que no calia que fos presencial).

El fet d’haver pogut realitzar tota la resta d’assignatures en el seu format presencial, ha estat un punt molt positiu. La manera d’aprendre, de connectar amb els companys i professors, de portar a la pràctica real tot el que anàvem aprenent, ha estat molt important.

També, gràcies a la avantatge que em donava la proximitat de l’escola, m’ha ajudat a consolidar la meva rutina d’entrenament a l’estar desplaçant-me a l’escola mitjançant la bici. Al final, aquest simple fet d’anar i tornar cada dia, fent un total de 16 km i 150 d+ diaris en bici, m’ha ajudat a guanyar fons i cames.

Aquest fet, a part dels últims entrenaments que he realitzat, he vist que puc córrer en pujades importants sense parar i sense passar de 150 de pulsacions (cosa impensable fa un temps). Però això ja es tema d’un altre article.

NOTA: Mes endavant la idea es anar penjant articles de coses que vaig aprenent, però de mica en mica, que no em dona la vida per mes.

I què toca a partir d’ara?

Em trobo a punt per a començar la formació del bloc “específic” de senderisme (per fi un poc de muntanya ja).

La setmana que ve començarem amb es classes fins a inicis d’abril. I a part, amb una estada de nou dies a Pont de Suert per a realitzar gran part de la formació pràctica del curs. (data de la qual està per confirmar).

Seguirem amb el pla, que és acabar la formació específica, i posteriorment, fer pràctiques laborals i presentar-me a les proves d’accés de Mitja muntanya i matricular-me en el curs.

Es preveu que serà un any intens pel que fa a la feina. (Entre feina, estudis, entrenaments i projectes, però de tot això ja en parlarem la setmana vinent).

Opinió TD1 BC Senderisme (Escola pia)

Doncs vist fins aquí, volia donar una opinió extensa respecte al curs, però crec que esperaré a finalitzar-lo per donar una opinió global d’aquest. Per ara comentaré el que he fet fins ara (Bloc comú).

La veritat que el primer curs (El bloc Comú) sembla ser un pur tràmit. És vist com a un curs pont que t’obliguen a fer.

Davant de la naturalesa del curs, crec que el contingut el podrien complicar una mica més, ja que s’ensenyen conceptes molt importants, alguns vitals, i se li pot donar més rerefons a les assignatures.

És cert que aquest curs ha estat estrany, i ens han retallat una mica les hores (a causa del toc de queda) i hem fet algunes classes online, però aquest fet no impedeix que a part de la feina que fem presencial i obligatòria, ens ofereixin més coneixements per a profunditzar de manera opcional en les assignatures que es fan, per als qui vulguin més.

No està de més donar-li més recursos a l’alumne, com vídeos formatius extres, lectures optatives, articles a llegir… és a dir, unes eines per a facilitar que l’alumne aprengui més enllà dels PowerPoints i les explicacions dels tutors a classe. Per altra banda, aquests recursos extres no t’han de costar diners, per què simplement és donar oferir-los com a referència, i ni tan sols han de ser propis si no els tens, però el fet d’oferir-los diu molt de tu com a escola.

NOTA: Aquesta es la meva opinió, i haurà per tots els gustos.

Doncs fins aquí el resum del 2020, a partir d’ara ja toquen un altre tipus d’articles. De moment tenim per la setmana quins objectius m’he marcat per aquest any!

Espero que us hagi agradat l’article, que l’hàgiu trobat útil, i agrairia molt que sota a comentaris em deixéssiu les vostres opinions a tots els que l’heu cursat, o l’esteu cursant el TD1, per aprendre i veure si la meva experiència és un cas aïllat o és quelcom comú que es repeteix sistemàticament.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *