Resum 2020: Proves d’accés del TD1 en època covid


 
 

Benvinguts de nou al blog!

Al cap d’un bon temps sense escriure res, vinc a posar una mica les coses al dia. Doncs tenia el blog una mica abandonat, no he sabut ser constant, però que no quedi, ho tornarem a intentar fins que aconsegueixi!

Les següents setmanes penjaré una sèrie de posts posant al dia la meva situació i per què sapigueu com està tot per aquí.

En aquest primer en concret, parlaré sobre les proves d’accés. En què van consistir i les mesures que es varen prendre amb tot el tema Covid.

Després de totes les cancel·lacions que hem estat patint al llarg d’aquest any, les proves d’accés per al TD1 de Senderisme estaven enlaire, però al final es van acabar realitzant al juliol.

En què consistien aquestes proves d’accés?

Hi ha hagut canvis respecte a les proves d’accés per als diferents títols de tècnics esportius de muntanya, arran de l’actualització del reial decret 709/2019 del 29 de novembre (parlem aquí mes al respecte i quins han estat els canvis)
En aquest cas en concret que és el que em toca ara, em centraré en les proves per al td1.

Prova resistència. Disminueix el desnivell positiu, de 1500md+ a 1000md+
S’eliminen les proves específiques de progressió en tartera/herba/grimpada
Afegeixen una “prova” respecte a l’equip que has de portar a la motxilla (explicat mes endavant)

La prova de resistència, l’únic factor que varia és l’increment de desnivell que els participants han de superar. En comptes de 1500m de desnivell positiu, hauran de fer 1000m.
Pel que fa a la distància total del recorregut i la velocitat amb el que s’ha de superar segueix essent la mateixa (12km – 400m d+/h i 4km/h en pla).

NOTA: La distancia/desnivell pres amb gps pot variar. En ser terreny natural, el circuit es realitza per a apropar-se el més possible a aquesta xifra, però no ha de ser exacte. EL temps total es modificarà en funció de tots els factors.

Les proves específiques desconec el motiu per el qual s’eliminen. Però el cas és que ja no es realitzen.

La “prova” (que la ficarem entre cometes perquè per a parer meu la considero completament inútil) consisteix a fer que portis tot el material que et comuniquen dies abans de la prova dins la motxilla. (Impermeable, roba tèrmica, protecció contra la calor/fred, etc.. El cas (i és el motiu per el qual la considero inútil), és que em feien portar roba tèrmica encara que estiguéssim a 35ºC, i que portéssim impermeable encara que no hi hagués ni de prop previsió de pluja.

Es podria flexibilitzar una mica més aquest tema. Per si un cas, si t’has de presentar a aquestes proves, posa tot el que et demanen perquè no et deixin fora, perquè et poden dir que no fas la prova de resistència.

NOTA: Un munta la motxilla normalment amb el sentit comú, si va 35ºC i la previsió és de sol tota la setmana, doncs la lògica diu que no fiqui roba tèrmica a la motxilla, i més si no arribarem a 2000m. Podrien tenir més mà dreta i no ser tan quadriculats.

Mesures presses a raó de la covid

Aquestes proves, arran de la situació actual, hi han hagut d’extremar-se les precaucions.

Encara que no havies de portar la mascareta el 100% del temps de la prova, sí que s’havia de portar en qualsevol moment que et creuessis amb companys, o amb algun membre de l’organització per exemple a l’inici (mentre es va la revisió de material) o en els punts de control que hi han al llarg del recorregut.

Un altre factor que va afectar la prova és que no sortíem en grups reduïts a l’inici sinó que es feien sortides cada 2 minuts. Tenint en compte que érem 90 per a les proves, els primers van sortir cap a les 7:30 del matí mentre els últims sortirien cap a les 10:30. Aquesta diferència d’horaris, i més a l’estiu, es va notar.

Fins aquí la primera part del resum. La setmana que ve continuarem amb com em van funcionar les proves i com vaig arreglar els problemes que havia tingut a la convocatòria del gener.

Com heu estat vosaltres durant aquest any? Heu fet proves d’accés o teniu pensat fer-les en un futur? Expliqueu-me en els comentaris!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *